Měření hustoty i "mrtvý" ventil signalizují, že by se konečně mohl nalahvovat. Ještě kontrolní výpočet, podle kterého vychází, že jsme na hodnotě 4,9% obsahu alkoholu.
Vymyté a vydezinfikované plastové pivní lahve jsou připraveny. Dextroza pro druhotnou fermentaci též, stáčedlo nasazeno, tak můžeme začít. Prostě a jasně, stáčírna je ready!
Prvních několik lahví hodně pění a tak předpokládám, že budou méně plné. Pivo postupně pění méně a méně a tak náhodně plním i několik (snad dárkových) lahví od Bernarda. Ty by, na rozdíl od plastových, neměly explodovat v případě, že jsem stočil dříve a tlak v lahvi bude příliš velký. Prý si umí "odfouknout". Uvidíme.
Za nějakou půlhodinu je kvasná nádoba bez piva, na dně zbyla jen vrstva kvasnic.
Zato "spilka" je obsazena lahvemi budoucího Pilseneru z Vlašimi! Pár dní si pobudou v teplotě , ve které probíhala primární fermentace a pak poputují do chládku k "ležení".
Tak, Dej Bůh štěstí
Žádné komentáře:
Okomentovat